Selecteer een pagina

       Assessments

CC&C biedt twee soorten assessments: op drijfveren en op competenties

Assessment op drijfveren

t Wat drijft mij ten diepste, wat wil ik bereiken in en met mijn leven? Hoe wil ik herinnerd worden?

Deze vragen stel je jezelf niet dagelijks en toch zijn ze onbewust vaak leidend in ons handelen en in de keuzes die we maken. Ook in de dingen die we liever uit de weg gaan. We ontwikkelen allemaal meer of minder bewust onze strategie om te leven én te overleven. In die strategie zitten ook onze valkuilen en blinde vlekken.

Een assessment op drijfveren helpt je te ontdekken wat jouw natuurlijk leiderschap is, hoe je dat meer bewust in kunt zetten en hoe je op een andere manier kunt omgaan met je overlevingsstrategie. Met dit verkregen zelfinzicht geeft je de keuzevrijheid om te gaan leven vanuit wie je werkelijk bent. Geïnspireerd door jezelf en inspirerend voor anderen.

Een assessment op drijfveren wordt in één dag afgenomen en kost € 700,= exclusief btw (21%)

Assessment op competenties

t

Gedurende ons leven ontwikkelen we verschillende competenties. Tijdens de schoolloopbaan worden we daar bewust in begeleid en getraind. Daar buiten, in de vrije tijd en gedurende het werkzame leven gaat die competentieontwikkeling door.

Soms is er een aanleiding om ook die competenties te willen kunnen benoemen. In het kader van loopbaanoriëntatie of het willen zetten van een volgende stap kan het van belang zijn een duidelijk beeld te hebben van de competenties die je hebt verworven én van jouw ontwikkelmogelijkheden.

Het EVC-onderzoek ondersteunt daarbij door ervaringen naar competenties te vertalen (EVC beoordeelt de door ervaring verworven competenties). In de EVC-rapportage wordt beschreven wat een organisatie jou blind kan toe vertrouwen en waar ontwikkelmogelijkheden liggen. Daarmee helpen wij stappen te maken en grenzen te verleggen.

Als vervolg op een EVC-onderzoek heb je de mogelijkheid om gericht verder door te groeien. In voorkomende gevallen kun je het EVC-certificaat laten verzilveren in een wettelijke vaktechnische erkenning in de vorm van een Vakbekwaamheidsbewijs Arbeidsmarktroute of in een (gedeeltelijke) vrijstelling van opleidingseisen.

Een EVC-onderzoek vindt plaats in samenwerking met EVC Centrum Vigor, een onafhankelijke EVC-aanbieder. EVC Centrum Vigor beschikt over diverse vaktechnisch assessoren waardoor een groot aantal sectoren van de arbeidsmarkt bediend kan worden.

Meer informatie over de werkwijze en voorwaarden van EVC Centrum Vigor staat hier.